22 jun 2019

Zaterdag 22 juni is er weer een wandeling door het Oude Dorp van Huizen.
Het vertrekpunt is bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 in Huizen om 11.00 uur.

Tijdens de wandeling zal de wandelaar versteld staan van zoveel bijzonderheden waar u waarschijnlijk met de auto of fiets regelmatig langs bent gekomen zonder dat het u ooit is opgevallen. Via een wirwar aan steegjes en idyllische straatjes wordt u door het oude dorp geleid.
Een greep uit de bezienswaardigheden: een trapgevel boerderij, de klokgevel, de oudste boerderijen van Huizen, authentieke visserswoningen, een voormalige bakkerij uit 1830, een plaggendijk, een oorspronkelijke boerderijtuin en nog veel meer. De gids weet leuke en minder leuke dorpsverhalen te vertellen en wijst u op mooie details. Duur van de wandeling;  ongeveer een uur.

De entree voor het museum bedraagt € 5,00 en voor houders van een museumkaart is de entree gratis.

Iets te vieren? Rondleidingen in het museum of een maatwerk wandeling door het Oude Dorp zijn op aanvraag mogelijk.