Wandelen door het Oude Dorp

24 aug 2019

Zaterdag 24 augustus is er een wandeling door het oude historische hart van Huizen.
Het vertrekpunt is bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 in Huizen om 11.00 uur.

De wandeling duurt ruim één uur en staat onder leiding van een ervaren gids.
Tijdens de verkenningstocht vertelt de gids naast leuke anekdotes het één en ander over de tijd dat Huizen nog zowel een boeren- als een vissersdorp was. Al wandelend komt u langs bijzondere boerderijen, woonhuizen, visserswoningen, de plaats waar de molen heeft gestaan, oude werkplaatsen en meer. De gids zal u er uitgebreid over vertellen. Deze verkenningstocht duurt ongeveer 5 kwartier en eindigt weer bij het museum. Aan het einde van de wandeling bent u een ervaring rijker en weet u veel meer over het dorp Huizen.

Uiteraard kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het museum.
Er zijn momenteel twee leuke tentoonstellingen. Eén over de Huizer Molen (waar u onderweg een op schaal gemaakt exemplaar van tegenkomt) en over de Eskaf ‘van bot naar pot’.

De entree voor het museum bedraagt € 5,00 en voor houders van een museumkaart is de entree gratis.

Informatie en opgave:
receptie@huizermuseum
Tel. 035 5250223

Iets te vieren? Rondleidingen in het museum of een maatwerk wandeling door het Oude Dorp zijn op aanvraag mogelijk.