Wandeling naar de Wijgert Kooijbuurt

14 nov 2020

Zaterdag 14 november start er om 14.00 uur een slenterwandeling vanaf het Huizer Museum naar de Wijgert Kooij buurt. De wandeling kost € 5,00 per persoon en duurt ruim 2 uur. De wandeling staat onder leiding van een ervaren gids.

Aanmelden kan alleen via receptiehuizermuseumnl.
Betaling alleen met PIN.

De wandeling voert u vanaf het museum via allerlei leuke straatjes en steegjes naar de Wijgert Kooij buurt, een bijzondere buurt in Huizen.

De gids zal u onderweg op mooie plekjes, panden en details wijzen. Verder zal verteld worden over oude winkeltjes, bakkerijtjes, klompenhok, boerderijen en ook komen er oude verhalen van vroeger naar voren. Uiteraard zal er het een en ander verteld worden over de architect Wijgert Kooij. Na de wandeling zal de wandelaar de panden van deze architect zeker herkennen.

De wandeling eindigt weer bij het museum. Wellicht is er na de wandeling nog tijd voor de nieuwe tentoonstelling ‘Boten bij de Vis’ te zien. Een zogenaamde reizende tentoonstelling over de verschillende scheepsbouw en gebruiksvoorwerpen in de visserij rondom de Zuiderzee.

Wilt u deze wandeling of een ander soort wandeling met een eigen groep doen, neem dan contact op met de receptie van het Huizer Museum  via receptie@huizermuseum.nl

1271 TZ  HUIZEN
tel: 035-5250223