Schilderworkshops voor kinderen 8+ door Jim Harris, Erfgoed Festival

3 jul 2018

Jim’s Journey, die begint in het Huizer Museum!

Kunstenaar Jim Harris geeft deze zomer op vier verschillende locaties in het Gooi schilderworkshops voor kinderen vanaf 8 jaar!
Ook in het Huizer Museum. We zijn er trots op dat we in het licht van het Erfgoedfestival Groen in Gooi en Vecht zo’n groot kunstenaar in huis mogen hebben die kinderen de kneepjes van het vak wil leren.

7 juli begint Jim aan zijn reis door het Gooi die start in KinderAtelier van het Huizer Museum. Samen met de kunstenaar gaan kinderen zowel buiten als binnen schilderen. Kinderen leren kijken en schilderen naar waarneming, dus dat wat je om je heen ziet. Hoe houd je een palet vast en welke kleuren kun je gebruiken om de lucht te schilderen? Jim leert kinderen de basistechnieken van het schilderen, zoals kleuren mengen en het maken van een goede compositie.

Jim Harris is geselecteerd voor de Espinette Atelierprijs 2018 van de Dooyewaard Stichting. Voor 1 jaar woont en werkt hij in Atelier Espinette in Blaricum. Bij de laatste workshop op 15 september ga je schilderen bij zijn atelier en laat hij zijn eigen werk zien.

Doe mee met één of meerdere workshops.
Een unieke kans om van een kunstenaar te leren!

Meerdere workshops bijwonen? Dat kan natuurlijk ook. Op zaterdag 7 juli begint het in het Huizer Museum, om 1400 uur. Daar vindt de eerste workshop plaats. Ander data zijn 18 augustus, 25 augustus bij het Singer en 15 september bij Jim atelier in Eemnes.

Deelnamekosten € 7,50 per keer en maximaal 15 kinderen per workshop.
Alle workshops beginnen om 1400 uur.
Van te voren opgeven is noodzakelijk.
Receptie@Huizermuseum.
Dat kan door een mail te sturen of en kaartje te kopen. Kaartjes zijn te koop bij de locatie zelf en via de site van het Singer Museum.

Meer weten over Jim Harris, www.jimharris.nl

Voor de andere locaties zie ook Agenda