Welkom Ontdek het museum Activiteiten Huizermelkmeisjesroute

Huizermelkmeisjesroute

 

Onze Huizermelkmeisjeswandeling staat online en is hier te zien! 

Het erfgoedfestival Grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders is in volle gang. Nu de hei zo mooi is wandelen en fietsen bezoekers van het festival met de routekaart van locatie naar locatie en genieten zij van al het moois dat alle samenwerkende musea voor hen verzameld hebben.

Nu het Huizer Museum weer open is, doen we ook mee met de wandelingen en fietsroutes. We doen het alleen een beetje anders. Wij hebben de melkmeisjesroute in de app Spacetimelayers geplaatst en bij iedere stop een object uit onze collectie toegevoegd! Op deze manier kunnen we digitaal onze collectie presenteren en laten we iedereen kennis maken met mooie stukken uit de schatkamer van Huizen. In de komende periode zullen er steeds meer wandelingen en routes toegevoegd worden aan de app. Deze blijven ook na het festival en de tentoonstelling beschikbaar.

Hoe werkt de app?

Stap 1: Download de gratis ‘Spacetime Layers’ App via de App Store (Apple) of ‘Play Store’ (Android). Voor het downloaden van de wandeling is een goede verbinding noodzakelijk. Klik op de groene knop ‘Installeren’ en vervolgens op ‘openen’.

Stap 2: Layers vraagt om toegang tot je locatie. Klik op ‘Toestaan bij gebruik van app’. Dit is belangrijk voor de navigatiefunctie.

Stap 3: Wandelingen van het Erfgoedfestival zijn herkenbaar aan het logo en de tekst ‘samenwerkende musea in Gooi & Vecht’. Of scan deze QR-code om dewandelingen te vinden.

Stap 4: Kies een wandeling en klik op de blauwe knop ‘Bekijk op de kaart’. De kaart en wandeling worden nu geopend. Het blauwe stipje geeft aan waar je bent.

Let op: swipe telkens naar links voor meer informatie en om naar het volgende punt op de route te komen.

Voor overige routes en een programmaboekje bent u van harte welkom in de museumwinkel/VVV om deze op te komen halen.

Wij wensen u veel plezier!