Organisatie

De organisatie van Stichting Huizer Museum bestaat uit het bestuur, een directie en ongeveer 70 vrijwilligers.
Het doel van de stichting is het conserveren en tentoonstellen van het erfgoed van Huizen. We beheren een collectie historische gebruiksvoorwerpen, schilderijen, aquarellen en tekeningen, klederdracht en aardewerk.

Vanuit een maatschappelijke relevantie verbinden we hedendaagse kunst of hedendaags beleven met belangrijke elementen van het Huizer of het Gooise erfgoed. In dat kader organiseren we een aantal wisseltentoonstellingen per jaar, rondleidingen en fietstochten o.l.v. dorpsgidsen. We vinden het belangrijk dat we een open huis zijn waar initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed (bij voorkeur in combinatie) ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en te realiseren.

Binnen het team werken we in verschillende werkgroepen, denk aan tentoonstellingen, collectie, communicatie, educatie, publiekservice (zoals receptie, winkel, rondleidingen) gebouwbeheer, workshops en activiteiten.

Historisch onderzoek

Wij zijn nieuwsgierig en ontmoeten graag nieuwe enthousiaste mensen die op welke manier dan ook ons team willen komen versterken of een historisch onderzoek willen doen. Voor dit laatste beheert het Huizer Museum samen met de Historische Kring Huizen een historisch fonds. Meer weten over dit fonds, neem dan contact op met het Huizer Museum: T 035 5250223.

 

Voor projecten en tentoonstellingen zoeken we altijd nauwe samenwerking met organisaties en ondernemers in Huizen en de regio. Structurele samenwerking hebben we met Bibliotheek Huizen, Hart van Huizen, Haven van Huizen, Boekhandel Flevo, Hotel Fletcher, Visit Gooi & Vecht, gemeente Huizen, Fietsboot Eemlijn, Historische Kring Huizen, Vrienden van het Oude Dorp, theater De Boerderij, De Brassershoeve, De Oude Kerk, de Oude Begraafplaats, de Oude Pastorie, Stichting Omgevingseducatie. We zijn lid van o.a. de Museumvereniging, Vereniging Eemsnoer, TVE, Textielvereniging.

Vacatures 

We zijn altijd blij met nieuwe vrijwilligers. Kijk op onze webpagina Vacatures. Wilt u meer informatie over de stichting, één van de werkgroepen of vacatures, neem dan contact met ons op via coordinatorhuizermuseumnl

Algemeen

Voor algemene informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen tijdens openingstijden of een bericht sturen naar receptiehuizermuseumnl

Bestuur

Het bestuur is per mail te bereiken op bestuurhuizermuseumnl
De stichting Huizer Museum heeft een culturel ANBI status. Voor meer informatie over bestuurssamenstelling en jaarverslagen (lees verder)