Geen objecten gevonden

11 december - Wandeling door het ouder dorp Huizen

Publicatiedatum: 11-12-2021

Zaterdag 11 december is er een wandeling door het Oude Dorp van Huizen.
Het vertrek is om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 in Huizen

Aanmelden kan via de online agenda. Betalen kan per PIN aan de balie van het Huizer Museum.

De wandeling duurt ruim één uur en staat onder leiding van een ervaren gids. De gids brengt de wandelaar in diverse steegjes en pittoreske straatjes. Daarnaast weet de gids allerlei wetenswaardigheden over de boerderijen die op de route liggen. Uiteraard wordt de wandelaar op de hoogte gebracht van zowel het boerenleven als het vissersleven in het vroegere Huizen. Op de route staan ook verschillende andere soorten woningen, een dokterswoning, een oude schuilkerk, een weeshuis en echt nog wel meer. De gids vertelt daar over, maar kent ook nog leuke verhalen over vroegere dorpsbewoners . Kortom in korte tijd komt de wandelaar heel veel te weten over het dorp Huizen en haar vroegere inwoners.

1271 TZ  Huizen

Afbeeldingsresultaten voor KNOP Aanmelden